Completing the Coogee Bay Hotel Refurbishment Project During Lockdown

INFIGO completed the refurbishment of 24 heritage rooms and 51 serviced apartment-sized rooms at the Coogee Bay Hotel during the pandemic lock down last year. It was a challenge to deliver the project while implementing new procedures and COVID safe protocols on site. We’ve been very lucky to have the most understanding clients and the most cooperative design team working with us.

Infigo was provided with design documentation for 1 heritage and 1 boutique room only, which is pretty common for hotel guest room refurbishment projects. Through the mock up room process, we worked with the design consultants, hotel management team and client to improve the design through reviews from various stakeholders.

We then applied the approved design concept in the various room types by marking out the room layout and obtained design consultants sign offs during construction through the implementation of ITPs (Inspection Testing Plans).

This saved the client and design consultants from producing full set of documentation and minimised variations. We agreed this approach suited the client’s tight programme, which otherwise would have been difficult to document as every heritage room is slightly different.

During the works, the client requested Infigo’s assistance in compiling a scope of works to upgrade the fire services system, walls and ceiling linings and replacement of fire rated doors in order to meet the building code. We coordinated and completed the fire upgrade works with the new works without adding any time to the original programme.

This project had to be put on hold during the first Covid lockdown in March last year. We had programmed the job so that the works were carried out one stage at a time, and materials were only delivered to site when required. This enabled us to stop works immediately when the lockdown was imposed and change the sequence of the works to work on public areas first (before the hotel reopens) then return to complete the remaining half of the guest rooms. By changing the sequence of works, we minimise the overall delay and did not claim any costs for the delay from the client.